δασ-δ-θεσσαλονίκης-συγκέντρωση-διαμα-407060
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 01.12.2022 | 09:56

ΔΑΣ-Δ.Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Η  Γραμματεία της ΔΑΣ καταγγέλλει τη διοίκηση Ζέρβα διότι όπως αναφέρει, «έσυρε τους εργαζόμενους του δήμου στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθούν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν παράνομες».

«Μας έσυρε στα δικαστήρια γιατί διεκδικούμε προσλήψεις προσωπικού, να γυρίσουν στις θέσεις τους οι εργάτες και οι οδηγοί της υπηρεσίας καθαριότητας που τους απασχολούν σε άλλες θέσεις και δημιουργούνται ακόμη περισσότερα κενά στην υπηρεσία,  να σταματήσουν η διάλυση των υπηρεσιών και η ιδιωτικοποιήσεις, να μας αποδοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και η αποζημίωση των Μ.Α.Π. που δεν μας αποδόθηκαν τα περασμένα χρόνια, να πληρωθούν δεδουλευμένα εξαιρέσιμα-νυχτερινά, να υπάρχουν ασφαλή οχήματα, μηχανήματα και εγκαταστάσεις κ.α. Πολλά από τα  παραπάνω επίσης τα προβλέπουν οι νόμοι τους, δεν είδαμε όμως κάποια κρατική υπηρεσία ή δικαστήριο να επιβάλλει την εφαρμογή τους π.χ. εδώ και 6 μήνες οι εργαζόμενοι έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενάντια στον δήμαρχο για τη μη απόδοση των Μ.Α.Π. (είναι πειθαρχικό παράπτωμα), οι δικαστικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα σε καμία κίνηση.

Το δικαστήριο με τις συνήθεις  φαστ τρακ διαδικασίες για αυτές τις περιπτώσεις, έκρινε ότι οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από τη συνέλευση είναι παράνομες. Δεν έκανε όμως δεχτή την απαίτηση της διοίκησης να κηρυχθεί παράνομη και η αποχή των Κυριακών, ούτε την απαίτηση να μην επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις για τους ίδιους λόγους.

Βέβαια, την απόφαση για τις κινητοποιήσεις φρόντισε να τη δικάσει πρώτα η πλειοψηφία του σωματείου. Πριν ακόμη γίνει γνωστή η προσφυγή της διοίκησης και «για να δείξουμε καλό πρόσωπο» (σε ποιον;) όπως είπαν. Οι παρατάξεις ΕΝΙΑΙΟ και «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»-ΔΑΚΕ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα  για κινητοποιήσεις. Ήταν ενάντια στην πρόταση για κινητοποιήσεις. Για αυτό με την πρώτη ευκαιρία και με πρόσχημα την κακοκαιρία, πήραν μαζί την απόφαση για κλείσιμο των κινητοποιήσεων.

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους που έδωσαν παλικαρίσια την μάχη για τρεις ημέρες, κόντρα στις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης. Καμία απογοήτευση δεν πρέπει να υπάρχει. Οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν στον λαό της πόλης τα προβλήματα μας και «ξεβράκωσε» την αντεργατική πολιτική της διοίκησης και τα επιχειρήματα της. Εκεί που δεν συζητούσε τα αιτήματα μας, αναγκάστηκε να δώσει υποσχέσεις για κάποια θέματα, θα δούμε βέβαια αν τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Γελιέται όποιος νομίζει ότι μπορεί να βάλει φραγμό στην αγανάκτηση των εργαζομένων και τη δράση τους.

Προτείνουμε προς το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και όλους τους συναδέλφους:

-Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα συνέλευση των εργαζομένων.

-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Όσο τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και η αντεργατική πολιτική της διοίκησης εντείνεται, η δράσης μας δεν πρόκειται να σταματήσει».