αδελφός-εναντίον-αδελφού-οικογενεια-1084613
ΚΟΣΜΟΣ | 22.10.2022 | 09:10

Αδελφός εναντίον αδελφού: Οικογενειακός «εμφύλιος» για τη δημαρχία

Δύο αδέλφια έχουν θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχεία μίας μικρής καναδικής πόλης, με την κούρσα να μην είναι διόλου «λουσμένη» από συναισθήματα αγάπης.

Ο Charles Steele και ο αδελφός του Bill, ο οποίος είναι ο νυν δήμαρχος, έχουν να μιλήσουν εδώ και 30 χρόνια. Αλλά η υποψηφιότητά τους για τη δημαρχεία τους έφερε στην ίδια σκηνή.

«Ήμουν πολύ αγχωμένος. Δεν έκανε ποτέ debate ή οτιδήποτε σχετικό μπροστά σε κοινό» είπε ο Charles στον Guardian. «Και εκνευρίστηκα μερικές φορές. Αλλά, (σ.σ. ο αδελφός του) πιστεύει πως διακούται να γίνει δήμαρχος. Και η αλαζονεία του με ενοχλούσε».

Το Port Colborne, μία πόλη 20.000 κατοίκων, έχει γίνει ευρέως γνωστό λόγω του οικογενειακού «εμφυλίου» και παρακολουθείται στενά για τις επικείμενες εκλογές της Δευτέρας.

Ο Bill Steele ανακοίνωσε πως κατέρχεται για να διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του, αλλά μέρες πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες, ο αδελφός του έθεσε εαυτόν υποψήφιο για τη δημαρχεία.

«Το κάνω για λόγους δημοκρατίας. Αν δεν το έκανα εγώ, ο αδελφός μου θα είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος, επειδή κανείς άλλος δεν είναι υποψήφιος. Είμαστε μόνο οι δυο μας» δήλωσε ο Charles, προσθέτοντας ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους.

Τα δύο αδέλφια δεν έχουν μιλήσει ποτέ για τους λόγους που έχουν απομακρυνθεί και σταμάτησαν να μιλάνε.

Ο Charles δηλώνει πως η δική του πολιτική ταυτότητα διαφέρει σημαντικά απ΄αυτή του Bill. «Είναι πολύ δεξιός. Εγώ στηρίζω τον αδύναμο. Θα ήθελα οι πολίτες να πάρουν πίσω το μέλλον μας και να μην παραδώσουν τη δύναμη στην ελίτ».

Με πληροφορίες από Guardian