Βούτσης: Υποχώρηση από την αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή Κασσελάκη

Ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης, τάχθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, την Κυριακή.

Ο κ. Βούτσης, εκτιμά ότι ο κ. Κασσελάκης, «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος μας» και η επιλογή του, θα αποτελέσει αλλοίωση της αριστερής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ .

«Σαφής υποχώρηση από την αριστερή ταυτότητα»

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, λέγοντας πως «Η επιλογή αυτή είναι σαφής υποχώρηση και μετάλλαξη στην αριστερή ταυτότητα του κόμματος» και πρόσθεσε πως δεν θα είναι «ούτε νικηφόρα απέναντι στη δεξιά διακυβέρνηση»

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «δεν είναι πλεονέκτημα για τον υποψήφιο πρόεδρος ενός ευρύτερα αριστερού κόμματος, με τη σύγχρονη έννοια το ότι δεν θα είναι στη Βουλή ενδεχομένως και επί 4 χρόνια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είναι στη Βουλή. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτειακός παράγοντας. Επίσης δεν είναι πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματός μας».

Ο κ. Βούτσης είπε ακόμη πως «έχει πολλά ο Στέφανος Κασσελάκης ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα της επικοινωνίας όπου το κόμμα πάσχει, αλλά πιστεύω πως η υποψηφιότητα του δεν είναι κατάλληλη για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος είπε ότι με νόημα, «όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν υπόψιν τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θα τα λάβουν. Είμαι αισιόδοξος ότι πολιτικά θα δοθεί λύση στο ηγετικό ζήτημα την Κυριακή και θα είναι λύση πολιτική και όχι μεταπολιτική».

Νίκος Κοκκινόπουλος

Recent Posts

Noor 1: Ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό στους 7 κατηγορούμενους

Ομόφωνα ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκαν σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι επτά…

12 λεπτά ago

Υπόθεση Κολωνού: Ορίστηκε ημερομηνία για τη δίκη-26 οι κατηγορούμενοι

Για τις 8 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη των 26 κατηγορουμένων στην φρικώδη…

24 λεπτά ago

Αττική Ριβιέρα: Υπεγράφη σύμβαση για δημιουργία ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση ενιαίου ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου είναι οι κάτοικοι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς…

28 λεπτά ago

Νέο έκτακτο δελτίο της EMY: H Bettina φέρνει βροχές, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού επικαιροποίησε η ΕΜΥ. Πιο συγκεκριμένα, βαρομετρικό χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα,…

41 λεπτά ago

Πλοία: Αυτά τα δρομολόγια δεν έγιναν λόγω καιρού

Ανεκτέλεστα παρέμειναν ορισμένα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες…

47 λεπτά ago

Βραβεύτηκε από τη ΝASA Ελληνίδα ερευνήτρια

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, αυτή τη στιγμή, ένα φτιαγμένο από τον 'Ανθρωπο διαστημόπλοιο γυρίζει τον…

51 λεπτά ago