ΣΥΠΑ προς Πατούλη: «Εξασφαλίστε όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας»

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 3 Αυγούστου 2020 - 10:38
  • Comments Off

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωση του καλεί τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη να εξασφαλίσει όλα τα μέσα προστασίας για τους εργαζομένους.

Αναλυτικά:

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες αφότου ζητήσαμε (128/29-5-2020) να ληφθούν μέτρα για την τήρηση των προβλεπόμενων απαραίτητων αποστάσεων ανάμεσα σε γραφεία και συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες, ως βασικό μέσο προφύλαξης και αποφυγής του συγχρωτισμού, η κατάσταση παραμένει ίδια.

Είτε κάποιες υπηρεσίες δώσανε τα απαραίτητα μέτρα για τοποθέτηση plexiglass, είτε όχι, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα…

Κι όσο για την χορήγηση μασκών τι να πούμε…

Αφού μοιράστηκαν χιλιάδες μάσκες εδώ κι εκεί, εντάσσοντας τις «μάσκες» σε μηχανισμό εξυπηρετήσεων…, τώρα δεν υπάρχει τίποτα για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι – ελεγκτές των Λαϊκών Αγορών, που αγοράζουν οι ίδιοι τις μάσκες για την δουλειά… κι οι Διευθυντές των υπηρεσιών, που μας ενημερώνουν ότι δεν έχουν…

Φαίνεται πόσο «ευήκοα ώτα» έχει η Περιφερειακή Αρχή στα αιτήματα των εργαζομένων… Πόσο «σβέλτη» είναι στο να εξασφαλίζει κίνητρα και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και πόσο «δυσκίνητη» είναι στο να καλύπτει ανάγκες των εργαζομένων. Που «φτάνει και τελειώνει» το τροπάρι της κυβέρνησης για την «ατομική ευθύνη»…

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ολιγωρία και

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
Να χορηγηθεί ικανός αριθμός μασκών και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους.
Κοιν/ση

Αντιπεριφερειάρχες
Γενικούς Διευθυντές
Γιατρούς Εργασίας
Τεχνικούς Ασφαλείας
Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΠΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!