Σέρρες: Εντείνονται οι αντιδράσεις κατά του κλειστού κέντρου στη Ροδόπολη

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Σερρών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταφορά όλων των νεοαφιχθέντων μεταναστών και προσφύγων σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη, όσοι μετανάστες ή πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου του 2020 θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη Σερρών.

Σε μία πρώτη αντίδραση, το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του, απορρίπτοντας τις εξηγήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τον δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, και τον Μητροπολίτη Σιδηρόκαστρου, Μακάριο.

Μάλιστα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η βούληση της τοπικής κοινωνίας για τη μη λειτουργία του στρατοπέδου ως κλειστή δομή. Αναφέρεται δε, ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε απορριφθεί και το 2015, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!