Πέτσας κατά Τσίπρα για το «ο μπαγάσας» Μητσοτάκης

Πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνει η σκωπτική ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα με την οποία χαρακτηρίζει «μπαγάσα» τον Κ. Μητσοτάκη σχολιάζοντας τους χειρισμούς του με το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Ήδη ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Πέτσας επέστρεψε τον χαρακτηρισμό στον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ακολουθήσει γαιτανάκι δηλώσεων.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την απόχη της Ν.Δ. από την ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων με ανάρτησή του στο Facebook, το πρωί της Παρασκευής, με σκωπτικό ύφος.

Με την ίδια δημοσίευση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει και την αποχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου και μπλοκαρίστηκε η ενταξιακή πορεία Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.

Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.

Αλλά ας μη γκρινιάζουμε…Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.

Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.

Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα…

Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.

Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…», έγραψε στο facebook.

Πέτσας: «Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας» 

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, ο οποίος σε δήλωση του, σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: Στο γόνατο. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι’ αυτό και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απείχαν από την ψηφοφορία.

Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;

* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος».

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΕΤΣΑΣ, ΜΠΑΓΑΣΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!