Περ. Αττικής: Τραγική υποστελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Περ. Αττικής: Τραγική υποστελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών

Για τραγική υποστελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών κάνει λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και σε ανακοίνωση του σημειώνει:

Η κατάσταση στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά συνεχώς χειροτερεύει.

Η τραγική υποστελέχωση οξύνεται, δεδομένου ότι από την μια προσλήψεις δεν έχουν γίνει και από την άλλη οι εργαζόμενοι προσπαθούν να «σωθούν» αποχωρώντας με κάθε τρόπο από αυτές και από τον φορέα γενικότερα, μιας και οι εργασιακές συνθήκες, η εντατικοποίηση και οι πιέσεις έχουν φτιάξει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Με ευθύνες και χειρισμούς του φορέα και συγκεκριμένων στελεχών του η «κινητικότητα» όχι μόνο δεν έδωσε καρπούς αλλά λειτούργησε και αποτρεπτικά σε συγκεκριμένες ιδιαίτερα υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα τα όποια στενά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν δεν αξιοποιούνται αφού η Περιφερειακή Αρχή τις ελάχιστες τοποθετήσεις «νέου» κυρίως προσωπικού τις εντάσσει με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση και την διευκόλυνση των «ημετέρων» και όχι κατανέμοντας με βάσει τις υπαρκτές ανάγκες.

Επαναφέρουμε βασικά αιτήματα για :

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ειδικοτήτων, που απαιτούνται στις Οικονομικές Υπηρεσίες.
Δημιουργία «επίσημου» Οδηγού Εκκαθάρισης Δαπανών από τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελεγκτικό Συνέδριο, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφερειακές Αρχές κλπ) προσαρμοσμένου στις ανάγκες των Περιφερειών, βασισμένου σε κωδικοποιημένη νομοθεσία και με υποχρέωση συνεχούς συμπλήρωσης και επικαιροποίησης, προσβάσιμου σε όλους. Ας ληφθεί επιτέλους σχετική πρωτοβουλία από την Περιφερειακή Αρχή συγκροτώντας ομάδα εργασίας, που θα διαμορφώσει «Οδηγό» για την εκκαθάριση των δαπανών της Αττικής.
Απλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Χρήση τεχνολογικών εργαλείων (κατάλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα, ψηφιοποίηση κλπ) και μέσων που μειώνουν την γραφειοκρατία και την σπατάλη ανθρώπινων πόρων. Ενεργοποίηση των ήδη υπαρχόντων εργαλείων.
Επαναφορά του προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις δαπάνες των ΟΤΑ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!