Νέα Υόρκη: Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βρετανίας-Τουρκίας για το Κυπριακό

Άτυπη συνάντηση των τριών εγγυητριών δυνάμεων της κυπριακής ανεξαρτησίας (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών.

Η άτυπη συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μετά από συνεννόηση με τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στόχος είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ, να γίνει αποσαφήνιση των προθέσεων της Άγκυρας για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Σημειώνεται πως αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ παράλληλα ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΥΠΕΞ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!