Τετάρτη
27
Σεπτέμβριος
Back

ΚΕΑ: Διασταυρώσεις των περιουσιακών στοιχείων – 430.000 πολίτες λαμβάνουν το βοήθημα

«Στο στόχαστρο, όσων θέλουν να υποβαθμίσουν το έργο της κυβέρνησης, έχει μπει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ένα από τα καλύτερα σχεδιασμένα προγράμματα των τελευταίων δεκαετιών» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσθέτοντας ότι η ορθότητα οποιουδήποτε δεδομένου αφορά στην περιουσιακή κατάσταση του πολίτη, ανάμεσα σε αυτά πισίνες, σκάφη και άλλα τεκμήρια πολυτελείας για τα οποία γίνεται πολύς λόγος, διασταυρώνεται ηλεκτρονικά από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, «σήμερα, πάνω από 430.000 συμπολίτες μας, που η πολιτική του παλαιού καθεστώτος τους έχει φέρει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, παίρνουν το βοήθημα του ΚΕΑ. Υπέβαλαν αιτήσεις με έναν αδιάβλητο, διαφανές και εύχρηστο σύστημα, πληροφορήθηκαν αμέσως, αν δικαιούνται το ΚΕΑ και οι δικαιούχοι το έλαβαν την ημέρα που είχε εξαρχής οριστεί».

«Προκειμένου, λοιπόν να υποβαθμιστεί και να πληγεί αυτό το έργο, ορισμένοι αδιαφορούν για την ουσία και επινοούν άλλοτε “παγίδες” και άλλοτε “ερωτηματολόγια”» σημειώνουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι «η αλήθεια είναι πως η πλατφόρμα υποβολής της αίτησης (keaprogram.gr) βασίζεται στην τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση του πολίτη και αντιγράφει επακριβώς τη δομή του Ε1. Ως εκ τούτου, δεν συμπεριλαμβάνει αυθαίρετα ερωτήματα».

«Περαιτέρω, η ορθότητα οποιουδήποτε δεδομένου αφορά στην περιουσιακή κατάσταση του πολίτη, ανάμεσα σε αυτά πισίνες, σκάφη και άλλα τεκμήρια πολυτελείας για τα οποία γίνεται πολύς λόγος, διασταυρώνεται ηλεκτρονικά από την ΗΔΙΚΑ. Οι διασταυρώσεις χρειάζονται, προκειμένου το ΚΕΑ να δοθεί σε αποκλειστικά σε όσους το δικαιούνται» εξηγούν οι πηγές του υπουργείου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!