Β. Πολυμερόπουλος: Δικαίωση για μας η δικαστική απόφαση

«Μεγάλη δικαίωση», χαρακτηρίζει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr τη δικαστική απόφαση για τους 166 συμβασιούχους ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος.  Καθιστά δε σαφές ότι «η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου θα συνεχισθεί.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Πολυμερόπουλου στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

– Πως σχολιάζετε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τους 166 συμβασιούχους;

Αναμφίβολα πρόκειται για μία μεγάλη δικαίωση. Η απόφαση αυτή δίνει δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη θέληση τον αγώνα μας προκειμένου να πετύχουμε το τελικό μας στόχο, τη μετατροπή δηλαδή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου. Επίσης λειτουργεί ενάντια και στις προθέσεις του κ. Καμίνη να προχωρήσει στην πρόσληψη νέων εργαζομένων, γεγονός που όπως είναι φυσικό θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας επισημάνω πως η απόφαση του Πρωτοδικείου εκτός από εμάς δικαιώνει και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

– Θεωρείτε πως η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί ένα μέλλον περισσότερα ευοίωνο για τους χιλιάδες συμβασιούχους;

Νομίζω πως είναι φυσιολογικό πλέον να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Πρόκειται για μία δικαστική απόφαση που προκαλεί σίγουρα, ανάταση του ηθικού μας. Με τον αγώνα μας αποδείξαμε παράλληλα, ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων δεν είναι ένα ζήτημα που καθηλώνεται στα στενά όρια του δήμου, αλλά έχει ευρύτερες διαστάσεις, που αγγίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ευαισθητοποιήθηκε υπέρ μας ένα μεγάλο φάσμα των κοινωνικών φορέων της χώρας μας. Δεκάδες πολιτικοί φορείς, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις κτλ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας. Π.χ. σήμερα μας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της ΝΔ και μας πρότεινε συνάντηση με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, κάτι που αντιμετωπίζουμε πολύ θετικά.

Δεδομένου ότι αναφερθήκατε σε μία μεγάλη δικαίωση του αγώνα σας, από εδώ και πέρα θα συνεχίσετε την κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου ή θα επιλέξετε άλλες μορφές κινητοποιήσεων;

Η κατάληψη θα συνεχιστεί κανονικά και το τονίζω αυτό. Επισημαίνω και πάλι ότι εμείς αγωνιζόμαστε κυρίως για τη μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου. Επί τη ευκαιρία μάλιστα θα ήθελα να σας καταγγείλω και την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξε εναντίον μας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, κ. Παναγιώτης Μπέης, ο οποίος με την επίσκεψή του σήμερα, καταφέρθηκε εναντίον μας με απρεπείς χαρακτηρισμούς και δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου ένταση. Από την πλευρά μας στέλνουμε τη μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές οξύνουν την κατάσταση κι ως εκ τούτου συνεχίζουμε την κατάληψη.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ