Σ. Ντούρος: Θα φτάσουμε στα άκρα για το ΙΚΑ

Τη σαφή αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από το κέντρο του Μενιδίου στο Ολυμπιακό Χωριό, εκφράζει ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.

Προσθέτει δε ότι ο Δήμος Αχαρνών αν χρειαστεί, θα φτάσει την υπόθεση στα άκρα, προχωρώντας μάλιστα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ειπώθηκε από τον ίδιο, η επίμαχη φράση «στο Μενίδι θα γίνει της Κερατέας» και κάνει λόγο για δύο εκ δια μέτρου αντίθετες περιπτώσεις.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου, στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

 

–       Κύριε Ντούρο, θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιό σας σχετικά με το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από το κέντρο του Μενιδίου στο Ολυμπιακό Χωριό.

Καταρχάς θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ζητάμε από την Πολιτεία να επανεξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο μεταφοράς. Ο Δήμος Αχαρνών δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μία τέτοια ενέργεια.

Το ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης είναι πρώτα από όλα εύκολα προσβάσιμο για κάθε ασφαλισμένο, και συν τοις άλλοις το σημείο λειτουργεί θετικά και σε άλλους τομείς όπως είναι π.χ. η εμπορικότητα.

Επίσης σας επισημαίνω ότι προχωρούν στον κατακερματισμό του ΙΚΑ. Θέλουν να μεταφέρουν τις υπηρεσίες σε τρία διαφορετικά μέρη, τη Νέα Φιλαδέλφεια, την Κηφισιά, τον Άγιο Στέφανο από όσο γνωρίζω.

Παράλληλα θέλω να καταγγείλω ότι κανείς από τους αρμόδιους δε ζήτησε να κληθεί να καταθέσει την άποψή της στο εν λόγω θέμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο ότι ο Δήμος Αχαρνών δε ρωτήθηκε αν δίνει τη συγκατάθεσή του.

–       Σε περίπτωση κατά την οποία δε ματαιωθεί η μετεγκατάσταση είστε αποφασισμένος να φτάσετε την υπόθεση στα άκρα; Υιοθετείτε τη φράση που ακούστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι αν κριθεί απαραίτητο, «στο Μενίδι θα γίνει της Κερατέας»;

Σίγουρα θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα, σίγουρα θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Εμείς βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον του δημότη μας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι εξετάζουμε το συμβολικό κλείσιμο του δήμου, των κεντρικών οδικών αξόνων κτλ.

Σχετικά με την επίμαχη φράση ξεκαθαρίζω ότι δεν την επικροτώ προφανώς. Και σε αυτό το σημείο θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι  ειπώθηκε από εμένα, όπως πολύ λάθος διάβασα σε κάποια δημοσιεύματα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Άλλωστε πρόκειται και για δύο γεγονότα τα οποία δε μπορούν να συγκριθούν.

–       Για ποιο λόγο θεωρείτε ακατάλληλο για τη μεταφορά του ΙΚΑ, το κτήριο στο Ολυμπιακό Χωριό;

Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι το κτήριο. Το μέρος είναι ακατάλληλο και το υπογραμμίζω αυτό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ