Παχατουρίδης: Το υπ. Παιδείας χρειάζεται διά Βίου Μάθηση

Για προφανή σκοπιμότητα κι ασύστολα ψεύδη, εναντίον των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνει λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, σχετικά με το όσα υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας για τις βίαιες ενέργειες που διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Παράλληλα χαρακτηρίζει αυθαίρετες τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων από το υπουργείο κι επισημαίνει πως αν οι αποφάσεις αυτές επανεξεταστούν, οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων Περιστερίου, θα συνεχιστούν.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Περιστερίου στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:

 

-Κύριε δήμαρχε, το Περιστέρι είναι μία από τις πρώτες περιοχές σε αντιδράσεις για το λεγόμενο «Καλλικράτη» στα σχολεία. Γιατί;

Γιατί το υπουργείο Παιδείας χωρίς κανέναν διάλογο ούτε με τους εκπαιδευτικούς, ούτε με τους γονείς ούτε με το δήμο προχώρησε σε αυθαίρετες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Αποτέλεσμα, να αναστατώσει τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών,  οι οποίες, όπως είναι φυσικό, αντιδρούν….

 

-Πάντως, με ανακοίνωσή του την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί μεταξύ άλλων «στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι παρότρυναν μαθητές να καταλάβουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και να προβούν σε βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προαναγγέλλουν και να απειλούν με επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου». Τι συνέβη τελικά την Παρασκευή;

Σε ότι αφορά τον υποφαινόμενο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και δύο από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, βρεθήκαμε πράγματι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής, απ’ όπου και αποχωρήσαμε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Σε ότι δε με αφορά προσωπικά συμμετείχα σε συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη στις 2 το μεσημέρι και ειδοποιήθηκαν για την κατάληψη στις 5.30 το απόγευμα από συνεργάτη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Προφανώς στο υπουργείο Παιδείας… μπερδεύτηκαν και ενέπλεξαν και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναρωτιέμαι μάλιστα αν έχουν οι ίδιοι  ανάγκη από Δια Βίου Μάθηση, όπως είναι και ο τίτλος του υπουργείου τους…. Σε κάθε περίπτωση πάντως καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται.

 

–  Και από εδώ και πέρα, τι θα γίνει;

Όπως σας είπα η κοινωνία του Περιστερίου είναι ανάστατη από τις αδικαιολόγητες και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας. Εμείς ζητήσαμε οι αποφάσεις αυτές να επανεξεταστούν, όπως κάνουν σε άλλες περιπτώσεις με δήμους σε όλη τη χώρα. Αν δεν το κάνουν, τότε προφανώς οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν.

 

– Έχετε, ασφαλώς, ακούσει τα όσα λέγονται περί κομματικής υποκίνησης. Δηλαδή, ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί δικούς της δημάρχους για να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση…

Σε ότι με αφορά, ο μόνος  «υποκινητής» μου είναι οι πολίτες του 4ου μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Οι Περιστεριώτες γνωρίζουν, ότι έχουν ανεξάρτητο κι όχι  κομματάρχη δήμαρχο, που αντλεί τη δύναμη του, από τους ίδιους τους πολίτες. Και να γνωρίζετε ότι αυτούς τους πολίτες θα τους υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Ό,τι κι αν λέγεται, με προφανή σκοπιμότητα,  από το υπουργείο Παιδείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ