Κώστας Λεβαντής: Φοβάμαι ότι θα έχουμε νεκρό…

«Προφανώς και το φοβάμαι…»: Μ’ αυτή τη λακωνική δήλωση απαντά στο ερώτημα της aftodioikisi.gr αν «φοβάται για νεκρό», ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, με αφορμή τη νέα μεγάλη ένταση που σημειώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες στην Κερατέα.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη βία («μας σάπισαν στο ξύλο», λέει χαρακτηριστικά) κι αλόγιστη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Προσθέτει δε ότι σε περίπτωση που η δημοτική αρχή έκανε προσπάθεια να ανοίξει τον αποκλεισμένο από τα οδοφράγματα, δρόμο, ο κίνδυνος να τον «λιντσάρουν» θα ήταν ορατός.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Λαυρεωτικής στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

–       Κύριε Λεβαντή καταρχάς θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιό σας για τα τεκταινόμενα στην Κερατέα τις δύο τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Πράγματι η ένταση που ζήσαμε χτες και σήμερα στην Κερατέα, είναι πρωτοφανής. Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα την οργή των κατοίκων, οι οποίοι ξεσπούν, με όλα αυτά που βιώνουν καθημερινά.

–       Τι ακριβώς συνέβη σήμερα την ώρα που οι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση της αστυνομίας να ανοίξει τη Λεωφόρο Λαυρίου;

Μας σάπισαν στο ξύλο! Εκτεταμένη βία κι αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Σας υπενθυμίζω ότι και νωρίτερα το πρωί συνέβησαν παρόμοια γεγονότα.

–       Πως σχολιάζετε την ενέργεια αγνώστων να κλείσουν τη Λεωφόρο Λαυρίου με οδοφράγματα; Την καταδικάζετε; Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν πήρε την πρωτοβουλία, να καθαρίσει η ίδια το δρόμο;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι τέτοιου είδους ενέργειες προφανώς και τις καταδικάζω. Αλλά επισημαίνω και πάλι ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι πλέον θεμιτές και δικαιολογημένες. Εγώ δεν είμαι σε θέση πλέον, να κατευνάσω την οργή των νέων παιδιών και των κατοίκων. Αναφορικά με το γιατί η δημοτική αρχή δεν καθάρισε το δρόμο από τα οδοφράγματα σας απαντώ ξεκάθαρα πως αν έκανα κάτι τέτοιο θα με «λιντσάρανε»!

–       Με τη τροπή που έχει πάρει πλέον η κατάσταση και με αφορμή τα μεγάλης έκτασης, επεισόδια που σημειώθηκαν, φοβάστε μήπως φτάσουμε και στο ακραίο σημείο να θρηνήσουμε νεκρούς;

Προφανώς και το φοβάμαι…

–       Ποια είναι η λύση που προτείνετε έτσι ώστε να εκτονωθεί η τεταμένη κατάσταση και να επικρατήσει επιτέλους ηρεμία στην περιοχή;

Να φύγουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να πάμε το ταχύτερο δυνατό σε διάλογο με την πολιτεία. Δεν πάει άλλο! Οι κάτοικοι στην Κερατέα έχουν εξαγριωθεί.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση