Κ. Μανιάτης: Προέχει η ασφάλεια των μαθητών

Τη διευκρίνιση ότι για το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών που υπερβαίνει τα όρια ενός δήμου την απόφαση λαμβάνει η περιφέρεια, δίνει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα της Αττικής Κώστας Μανιάτης. Παράλληλα τονίζει ότι και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις περιοχές ευθύνης του, λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί ο παγετόςμ καθώς, όπως τονίζει, προέχει η ασφάλεια των μαθητών. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Κώστα Μανιάτη στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

-Κύριε Μανιάτη, τελικά ποιοι είναι υπεύθυνοι για να αποφασίσουν το κλείσιμο των σχολείων στην περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών;

Κοιτάξτε, όπως αναφέρει ο «Καλλικράτης» στην περίπτωση που το έκτακτο γεγονός λάβει χώρα στα όρια ενός δήμου, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο δήμαρχος. Ωστόσο, όταν πρόκειται για φαινόμενο που υπερβαίνει τα όρια ενός δήμου, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης.

-Άρα, εσείς αποφασίσατε με βάση αυτή την πρόβλεψη του νόμου;

Ναι, αφού όμως πρώτα είχα αναλυτική συζήτηση με τους δημάρχους και έλαβα τις σχετικές εισηγήσεις από τους διευθυντές α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει με τους διευθυντές των σχολείων. Βασικό κριτήριο ήταν η ασφάλεια των μαθητών. Και, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι μόνο το χιόνι αλλά και καιρικά φαινόμενα όπως οι ισχυροί άνεμοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφασή μας. Δεν είναι για παράδειγμα, δυνατόν λόγω ακριβώς αυτών των ανέμων δέντρα να έχουν πέσει μέσα σε προαύλια σχολείων, να έχουν καταπλακώσει αυτοκίνητα και εμείς να εκθέτουμε τους μαθητές σε κίνδυνο.

-Και σήμερα θα έχουμε πάλι κλειστά σχολεία στο Βόρειο Τομέα της Αττικής;

Ναι , τα σχολεία που ήταν χθες κλειστά θα είναι και σήμερα, λόγω παγετού και κινδύνου ατυχημάτων. Θα είναι, δηλαδή, κλειστά τα σχολεία της Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Πεύκης, Λυκόβρυσης, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Μελισσίων και Αμαρουσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ