Α. Βαρελάς: Σύντομα θα καθαρίσουμε την πόλη

Τη δέσμευση ότι τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας θα μαζευτούν σύντομα δίνει μέσω της aftodioikisi.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς. Στη συνέντευξή του προς την aftodioikisi.gr ο κ. Βαρελάς παραδέχεται ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, το αποδίδει ωστόσο, κυρίως, στην υπολειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και λιγότερο στην αποχή των συμβασιούχων του δήμου. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

– Κύριε αντιδήμαρχε υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες, κυρίως, στο Νέο Κόσμο και την Κυψέλη ότι τα απορριμματοφόρα το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ακόμη και κάθε οκτώ ημέρες με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους….

Δέχομαι πράγματι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από τις 19 Μαρτίου, παρατηρείται ένα αξιοσημείωτο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων της Αθήνας. Σας τονίζω όμως ότι, παρά την αποχή των συμβασιούχων λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο κύριος υπαίτιος της κατάστασης είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής. Δεδομένου των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο, οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Φυλής που έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνο 12 αντί 24 ωρών, γίνεται αυτομάτως αντιληπτό, ότι το έργο της αποκομιδής γίνεται πολύ δυσκολότερο.

– Ωστόσο, οι Αθηναίοι θέλουν την πόλη τους καθαρή. Με ποιον τρόπο και πότε θα γίνει αυτό;

Θα ήθελα να επισημάνω ότι  κάνουμε υπεράνθρωπες, πραγματικά, προσπάθειες να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Πολλοί από τους εργαζόμενους στο τομέα καθαριότητας του δήμου εργάζονται ασταμάτητα, με συνεχείς μάλιστα βάρδιες, για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης, δίνοντας συγκεκριμένα προτεραιότητα σε νοσοκομεία, ιδρύματα, λαϊκές αγορές και σχολεία

– Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε Κυψέλη και Νέο Κόσμο;

Όντως, το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή παρατηρείται στα δημοτικά διαμερίσματα της Κυψέλης και του Νέου Κόσμου. Να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάνουμε η Αθήνα παράγει περίπου 1500 τόνους απορριμμάτων, καθημερινώς.

Για το σχετικό θέμα κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ