το-εργόσημο-θέμα-συνάντησης-της-γσεβε-170548
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 23.04.2015 | 18:44

Το εργόσημο θέμα συνάντησης της ΓΣΕΒΕΕ και του ειδικού γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε.

Η εφαρμογή του εργόσημου στο προσεχές διάστημα για προσλήψεις, απολύσεις και την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας, όπως επίσης και ως τρόπου ασφάλισης, προτάθηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, και ο αντιπρόεδρος της UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων), Δημήτρης Ασημακόπουλος, με τον ειδικό γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., Απόστολο Καψάλη.

Συμφωνήθηκε ακόμη, η συγκρότηση τριμερούς επιτροπής με εκπροσώπους εργοδοτικών οργανώσεων, εργαζομένων και Σ.ΕΠ.Ε. για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Στη συνάντηση με τον κ. Καψάλη, από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ, τέθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν στην αδήλωτη εργασία και στη μείωση των εξοντωτικών προστίμων στις επιχειρήσεις.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι θα εφαρμοσθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιλοτικό πρόγραμμα που θα στοχεύει στην απλούστευση των διαδικασιών για την αναγγελία προσλήψεων, απολύσεων και αλλαγών ωραρίου εργασίας.

Στο μεταξύ, σε άλλη σημερινή ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι, μετά από παρέμβαση της στους συναρμόδιους υπουργούς, τροποποιείται το άρθρο 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του αιγιαλού, παραλιών, κ.α. από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί, κλπ).

“Η τροποποίηση έγινε, μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο, εκτός των άλλων, θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.