σε-δημόσια-διαβούλευση-τα-προσόντα-γι-240616
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 20.11.2013 | 17:57

Σε δημόσια διαβούλευση τα προσόντα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση θέτει η ΝΕΡΙΤ ΑΕ την περιγραφή των απαιτούμενων προσόντων του προς πρόσληψη προσωπικού, μέχρι και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας «για τη δημιουργία ενός νέου ανοικτού δημόσιου οργανισμού διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού, που θα ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο και στις προσδοκίες και απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, Γ. Προκοπάκη.

«Μέσα από τη διαβούλευση, οι πολίτες και οι συλλογικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν στην οριστικοποίηση των προσόντων για την πρόσληψη του προσωπικού, τα οποία να ανταποκρίνονται σε υψηλά διεθνή πρότυπα που ακολουθούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διεθνώς. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο η ΝΕΡΙΤ ανταποκρίνεται και σε ένα βασικό αίτημα των πολιτών, ποιες δηλαδή προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν όσοι θα υπηρετήσουν το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Επιπλέον,

 «Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε., συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου ανοικτού δημόσιου οργανισμού διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού που θα ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο και στις προσδοκίες και απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών, θέτει σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση τα απαιτούμενα προσόντα τα οποία πρέπει να πληροί το προσωπικό που θα προσληφθεί από αυτήν».

Στην ιστοσελίδα τίθενται προς διαβούλευση τα απαραίτητα προσόντα των προς πρόσληψη υπαλλήλων που θα καλύψουν ειδικότητες τόσο εντός ΑΣΕΠ (διοίκησης-διαχείρισης, τεχνικούς, πληροφορική) όσο και εκτός ΑΣΕΠ (καλλιτέχνες, δημοσιογράφους), βάσει των προβλεπομένων διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

«Στόχος», όπως αναφέρει ο κ. Προκοπάκης, «είναι να στελεχωθεί ένας νέος -από όλες τις απόψεις- δημόσιος φορέας, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, μακριά από τις αγκυλώσεις και τα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τον χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους».