Ζωγράφου:Έκθεση για τη «Διά Βίου Μάθηση»

Διετές πρόγραμμα με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσα από την τέχνη των παιδιών», διοργανώνει στο Δήμο Ζωγράφου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης της Σόφιας, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Διά Βίου Μάθηση» και της πολυμερούς σύμπραξης Comenius Regio.

Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχουν η ομότιμος σχολική σύμβουλος  Ζωή Μπέλλα και ο τέως περιφεριακός διευθυντής και σχολικός σύμβουλος Παρασκευάς Γιαλούρης.

  • Συνεργαζόμενοι φορείς από την Ελλάδα:
    6o Γυμνάσιο Ζωγράφου
    Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
  • Από την Βουλγαρία:
    2ο Σχολείο «Αιμίλιος Στάνεφ»
    Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Σόφιας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχους αφενός να στρέψει διδάσκοντες και μαθητές σε αναζήτηση πληροφοριών για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σημερινή κοινωνική κατάσταση των πρωτευουσών της Ευρώπης, αφετέρου μέσα από τις εργασίες και τα εικαστικά έργα τους να αναδειχθούν οι κοινοί δεσμοί και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες τους.

Από 11 και έως 25 Μαΐου 2011, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, θα φιλοξενούνται τα έργα των μαθητών και μαθητριών του 6ου Γυμνασίου Ζωγράφου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή καλλιτεχνικών κ. Τάσου Τριανταφύλλου, της καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας κ. Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και τη γενική επίβλεψη της διευθύντριας κ. Χρυσούλας Καραμάτσιου. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα με μολύβι και τέμπερες, για κατασκευές από πηλό και άλλα υλικά, καθώς και  βιντεοπροβολές για τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Συμμετέχουν με έργα τους από το 6ο Γυμνάσιο Ζωγράφου οι μαθητές/μαθήτριες:

Αυγουστίνου Άρτεμις, Κωνσταντινίδη Αλεξάνδρα-Θηρεσία,
Λιάκου Αγγελική, Μάινα Μαργαρίτα, Μαρκεσίνης Πέτρος,
Μπάρκα Παταργιά Δανάη, Νεοφυτίδου Αντωνίνα-Μαρία,
Πανταζής Παναγιώτης, Παπακωνσταντίνου Αλεξάνδρα, Παππά Λυδία, Πήττας Αθανάσιος, Ροδοπούλου Ιωάννα, Ρούσσος Ευστράτιος,
Σιδηρά Αικατερίνη, Σπηλιώτη Γεωργία, Στασινού Ζηνοβία,
Σωτηρίου Μαρία.

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 & ώρα 19.00.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ