«Ζωγραφώ» στη Δ. Πινακοθήκη Κέρκυρας

Έκθεση έργων ζωγραφικής της Φωτεινής Σουέρεφ, με τίτλο «Ζωγραφώ», εγκαινιάζεται απόψε στις 8 το βράδυ στην «Αίθουσα Τέχνης» της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας στον Κήπο των Παλαιών Ανακτόρων. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου και αποτελεί την πρώτη παρουσίαση του έργου της Φωτεινής Σουέρεφ στο κοινό και περιλαμβάνει, όπως ανακοίνωσε η Πινακοθήκη, «ένα αξιόλογο σύνολο έργων προσωπογραφίας, τοπίων και νεκρών φύσεων».

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Ξεκίνηση τη λειτουργία της το 1978 και στεγάστηκε αρχικά στο κτήριο του κληροδοτήματος Δαλιέτου. Έπειτα από ένα διάστημα αδράνειάς, αποφασίστηκε εκ νέου η επαναλειτουργία της το 1995, εντός του Ανακτόρου Μιχαήλ και Γεωργίου. Σήμερα υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην Πινακοθήκη καθώς, πέρα από τη μόνιμη έκθεση της, διοργανώνονται και άλλες εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις, κύκλοι μαθημάτων ιστορίας τέχνης, συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Τα περισσότερα έργα που διαθέτει η Δημοτική Πινακοθήκη προήλθαν από δωρεές διαφόρων συλλεκτών αλλά και καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα, όπως του Γεωργίου Σαμαρτζή, της Αγλαΐας Παπά, του Φίλιππου Μάκοτσι, του Νικολάου Βεντούρα.

Στη μόνιμη έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης, πέραν των προαναφερθέντων καλλιτεχνών, εκτίθενται έργα κυρίως κερκυραίων καλλιτεχνών, μερικοί από τους οποίους είναι ο Χαράλαμπος Παχής, ο Σπυρίδων Σκαρβέλης, ο Σπύρος Προσαλέντης, ο αγιογράφος Μιχαήλ Δαμασκηνός, ο Παύλος Προσαλέντης ο νεότερος, ο Βικέντιος Μποκατσιάμπης, καθώς και οι ζωγράφος και χαράκτης Λυκούργος Κογεβίνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ