Χανιά: Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

Με έκθεση εικαστικών τεχνών, φωτογραφίας, κατασκευών, ξεκινά, σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου, στο Παλιό Τελωνείο, το 16ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που διοργανώνουν ο δήμος Χανίων, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις Χανίων και Ελευθερίου Βενιζέλου, η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, ο σύνδεσμος φιλολόγων και το δημοτικό περιφερειακό θέατρο Κρήτης.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 16 Μαΐου, ενώ δράσεις του θα πραγματοποιηθούν στο Παλιό Τελωνείο, στην Πύλη Sabbionara και στο Θέατρο Δ. Βλησίδης.

Στους απώτερους στόχους του Φεστιβάλ αναφέρθηκαν σήμερα οι διοργανωτές, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο δημαρχείο Χανίων.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για τα Πολιτιστικά θέματα, Δημήτρης Λειψάκης, η αθρόα συμμετοχή των μαθητών στο Φεστιβάλ, αποδεικνύει ότι «οι μαθητές ξέρουν να δημιουργούν και δεν είναι, όπως λανθασμένα τους αποδίδεται, προσκολλημένοι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο διαδίκτυο».

Η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε ότι «κοινός στόχος των διοργανωτών είναι η ανύψωση του τοπικού μας πολιτιστικού γίγνεσθαι, καθώς επίσης η διάσωση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

«Στηρίζοντας τις προσπάθειες δημιουργικής έκφρασης της νεολαίας, στηρίζουμε το μέλλον του τόπου μας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια αυτή των μαθητών μας», είπε η κα Χατζηδάκη.

«Το Φεστιβάλ εντάσσεται στα πλαίσια της σύνδεσης του σχολείου με τον πολιτισμό, με την τοπική κοινωνία, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και γενικότερα αναδεικνύει και τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου, γιατί το σχολείο δεν είναι μόνο μεταφορά γνώσεων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννης Κανδαράκης.

Τέλος, η υπεύθυνη Πολιτιστικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ασπασία Σερδάκη, σημείωσε ότι στόχος του Φεστιβάλ είναι «η έξοδος του σχολείου στην κοινωνία, η επικοινωνία δια μέσου της δημιουργίας σε μια συνάντηση γνώσης, ανταλλαγής απόψεων μέσω του πολιτισμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ