Θεσ/νίκη: 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

Με το γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it new», η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τις 18 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου.

«Η Μπιενάλε θα αναδείξει την υπερμεγέθη ικανότητα της πόλης στα εικαστικά. Ο δήμος θα κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να γίνει η πόλη αντικείμενο διεθνούς σχολιασμού. Όπως συνέβη, για παράδειγμα, με το Μπιλμπάο, όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για να επισκεφθούν το μουσείο», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο.

Να σημειωθεί ότι η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και δίνει έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου.

Επισημαίνεται τέλος ότι το κεντρικό πρόγραμμα της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης έχει τίτλο «Ο γκρεμός και το ρέμα» και στο παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης εντάσσεται η παρακάτω σειρά εκθέσεων:

  • «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στον χώρο», από το Αρχαιολογικό Μουσείο
  • «Βυζάντιο και Άραβες», από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
  • «Roaming Images», από το ΜΜΣΤ
  • «Pietas», από το ΚΜΣΤ
  • «Θραύσματα και σπαράγματα από τη Φουστάτη», από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ