«Θεατρικές Συναντήσεις» στην Καλαμαριά

Τέσσερις θίασοι παρουσιάζουν κοινωνικές, κωμικές και δραματικές παραγωγές στο πλαίσιο των «Θεατρικών Συναντήσεων», που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς για τέταρτη συνεχή χρονιά το Μάιο στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

«Παρά τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική κρίση, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε το θεσμό γιατί ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της καθημερινής ζωής μας», τόνισε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά τη διοργάνωση ανέλαβε εξολοκλήρου το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου. Ο προϋπολογισμός των «Θεατρικών Συναντήσεων» ανέρχεται σε 95.000 ευρώ, μειωμένος κατά 20 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Την αυλαία των «Θεατρικών Συναντήσεων» θα ανοίξει η ομάδα «Ex Animo» με την κωμωδία της «Το Ντοκυμανταίρ» (3-8 Μαΐου). Θα ακολουθήσουν παραστάσεις του δράματος των Άννα Ρέινολντς- Μόιρα Μπουφίνι «Τζόρνταν» (10-15/3) με τη Μαρίνα Ασλάνογλου στο ρόλο της 20χρονης Σίρλεϊ, που κακοποιημένη από τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα σκοτώσει το παιδί της.

Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ του Ντένις Κέλι «Ορφανά» (18-22/3) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τις παραστάσεις του επίκαιρου σήμερα έργου του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω… Δεν πληρώνω τίποτα!» από το θέατρο «Άλφα» των Στέφανου Ληναίου και Έλλης Φωτίου (25-29/3).

Κάθε Τετάρτη μετά το πέρας της παράστασης θα διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των συντελεστών και του κοινού.

Εισιτήρια διατίθενται από τα ταμεία του θεάτρου και τα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ