Στο βιβλίο «Γκίνες» η Ξάνθη

Στο βιβλίο «Guinness World Records» είναι εδώ και μερικές ημέρες η πόλη της Ξάνθης και ο… Καραγκιόζης, με αφορμή την κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας. 

Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο ζυγίζει 2.000 κιλά, είναι εξολοκλήρου από φελιζόλ, έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα και καταλαμβάνει εμβαδόν 75 τ.μ. Το δε κόστος της ανήλθε στο ποσό των 50.000 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών.

Δημότες της Ξάνθης, όλων των ηλικιών, υπό την επίβλεψη του γλύπτη Φώτη Στεργίου και με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης, για έναν ολόκληρο μήνα εργάζονταν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα μια μεγάλη επιθυμία, να συμπεριληφθεί η πόλη τους στο διάσημο παγκόσμιο βιβλίο με τα μεγαλύτερα ρεκόρ.

Η εντυπωσιακή μάσκα που φιλοτεχνήθηκε έχει την εικόνα χαρακτικού και απεικονίζει τον κεντρικό ήρωα του ελληνικού θεάτρου σκιών, τον Καραγκιόζη. Να σημειωθεί ότι το θέατρο σκιών αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών στην Ξάνθη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ