Νεστάνη: Αναβίωση παραδοσιακής αποκριάς

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ξεχωριστή αποκριάτικη παραδοσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε xθες στη Νεστάνη Αρκαδίας, με πρωτοβουλία του Νεστανιώτικου Ομίλου Στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης.

Η βραδιά ξεκίνησε με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, έξω από το κοινοτικό κατάστημα του χωριού, έτυχε μεγάλης αποδοχής από το πλήθος των ντόπιων και ξένων επισκεπτών που είχαν συγκεντρωθεί για να την παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην αναβίωση του εθίμου.

Το άναμμα της φωτιάς συνοδεύτηκε με αποκριάτικους χορούς και τραγούδια της Νεστάνης, ενώ η βραδιά πήρε… φωτιά, με το κρασί και τα κεράσματα που είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού.

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με πολλούς μουσικούς, λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές που απέδωσαν σκωπτικά, περιγελαστικά αποκριάτικα τραγούδια.

Το «παρών» στα δρώμενα της Νεστάνης έδωσαν ο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέτζος.

Η ευχάριστη νότα της βραδιάς; Η παρουσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Καλογερόπουλου που όχι μόνο παραβρέθηκε, αλλά και έλαβε μέρος ενεργά στην εκδήλωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ