«Μουσικό» φθινόπωρο στην Κρήτη

«Γεμάτη» από μουσική θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης, από 21 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου, με αφορμή το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών, το οποίο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πολιτισμικό γεγονός που θα αναδείξει, ανάμεσα στα άλλα, τη φιλοξενία και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, ενώ θα επιδιωχθεί να θεσμοθετηθεί προκειμένου να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, σημείωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η καρδιά του παγκόσμιου πολιτισμού θα χτυπάει στην Ελλάδα και στην Κρήτη το δωδεκαήμερο αυτό, και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με καλλιτέχνες από 17 χώρες του κόσμου, οι οποίοι και πρόκειται να παρουσιάσουν στο κοινό διάφορα είδη τεχνών, σημείωσε ο Ρώσος Βιτάλι Μιρόνοφ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα, το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών-Κρήτη 2011 περιλαμβάνει αφιερώματα για τα 70 χρόνια από τη Μάχης της Κρήτης, τα 2500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα, τη 255η επέτειο από τη γέννηση του Μότσαρτ, την 100ή επέτειο από τη γέννηση του ηρακλειώτη νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ενώ πρόκειται, μεταξύ άλλων, να παρουσιαστούν:

– Το 1ο Κρητικό Διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ
– Η εκτέλεση της μοναδικής όπερας του Mozart «Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης», τα γεγονότα της οποίας είχαν λάβει χώρο στην αρχαία Κρήτη και η οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί στο νησί. Μάλιστα, θα παρουσιαστεί μάλιστα στο… φυσικό του χώρο, στη μεγάλη αυλή τού ανακτόρου της Κνωσσού.
– Συναυλίες κλασικής και εθνικής μουσικής, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από πολλές χώρες.

Το φεστιβάλ καλύπτεται οικονομικά από χορηγίες τής Militfest Entertainment, σε συνεργασία με ιδιώτες χορηγούς, ενώ -όπως επισημάνθηκε- η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει οργανωτικά και διοικητικά, χωρίς καμιά επιβάρυνση. Μέρος των εσόδων, δε, από τις χορηγίες θα δοθεί στα μουσικά σχολεία της Κρήτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ