Μουσείο «Κωνσταντίνου Ξενάκη» στις Σέρρες

Την πορεία του Οδυσσέα μέσα από τα μάτια και την καλλιτεχνική έμπνευση του διεθνούς φήμης ζωγράφου Κωνσταντίνου Ξενάκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Σερραίοι, αλλά και όλοι όσοι θα επισκέπτονται το Μουσείο «Κωνσταντίνος Ξενάκης», που θα λάβει «σάρκα και οστά» σε ένα από τα υπάρχοντα, εγκαταλελειμμένα σήμερα κτήρια του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά.

Η πρόταση της ίδρυσης πολιτιστικού πάρκου ήρθε πριν από καιρό από τη νέα δημοτική Αρχή και επισφραγίστηκε χθες με την επίσκεψη του γνωστού ζωγράφου στις Σέρρες και την αυτοψία που έγινε στο εν λόγω στρατόπεδο.

Ο Κωνσταντίνος Ξενάκης δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος από αυτή τη νέα πολιτιστική συνεργασία, ενώ συμπαραστάτης της υλοποίησης του έργου είναι και ο Σερραίος καθηγητής του ΑΠΘ Αριστοτέλης Νανιόπουλος.

Στο υπό ίδρυση Μουσείο «Κωνσταντίνος Ξενάκης» θα φιλοξενείται και θα εκτίθεται μεγάλο μέρος του έργου του γνωστού καλλιτέχνη, δωρεά του ιδίου, ενώ η ανακαίνιση του κτηρίου για τη στέγαση της έκθεσης θα γίνει με χορηγίες των πολιτών. Μάλιστα ήδη έχουν εξασφαλιστεί 260.000 ευρώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ