Η Κερατέα πάει… Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Στις 17 και στις 20 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα το ντοκιμαντέρ «Ομβιόκαστρο», σε σκηνοθεσία Χρήστου Ακρίδα, σενάριο Χαράς Φράγκου και συμπαραγωγή Μιχάλη Λυκούδη, τέως νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, Δήμου Κερατέας (νυν Δήμος Λαυρεωτικής) και «Αττική ΑΕ» Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αντιπροσωπευτικούς χαρακτήρες από την κοινωνία της Κερατέας και αποκαλύπτει ποιοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εδώ και μια 15ετία αγωνίζονται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής προσανατολισμένη στον πολιτισμό. Η κοινωνία της Κερατέας, όταν το 1995 έμαθε πως στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου θα γίνει χωματερή, εναντιώθηκε και έφερε στην Πολιτεία όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία απαγορεύουν τη δημιουργία χωματερής στην περιοχή. Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται η αναξιόπιστη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία 15 χρόνια απέναντι στην κοινωνία και παρουσιάζεται η μεθοδική και αποφασιστική στάση της κοινωνίας της Κερατέας.

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη από το 1999. H γιορτή της ανήσυχης -σε διαρκή αναμόρφωση και εγρήγορση- τέχνης του ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις εικόνες εκείνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και -πάνω από όλα- ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση