Γλέντι και Κούλουμα στο Μινώα Πεδιάδας

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του δήμου, όπου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, και εθελοντές, αναβιώνουν παραδοσιακά δρώμενα της αποκριάς, απευθύνει η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας.

Με τρεις κύριες εκδηλώσεις στο Καστέλλι στις 5 Μαρτίου, στο Αρκαλοχώρι στις 6 Μαρτίου και στο Θραψανό στις 7 Μαρτίου και πλήθος εκδηλώσεων στα χωριά του δήμου, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει το αντάμωμα των τοπικών κοινωνιών με μια απόδραση γέλιου και ζεστής επικοινωνίας, δίνοντας νόημα και ουσία στη λαϊκή ρήση: «Τσι μεγάλες αποκρές κουζουλένονται κι οι γρες».

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για το τριήμερο της Αποκριάς έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Μαρτίου: Κατασκευή χαρταετών με τον παραδοσιακό τρόπο, στο Κέντρο Νεότητας Γαρίπας στις 11:00 το πρωί, και λαμπαδηφορία στους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου, στις 18:00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει ξεφάντωμα με μουσική και χορό κι άφθονο κρασί μέχρι το πρωί.

Κυριακή 6 Μαρτίου: Ομάδες μασκαράδων με άρματα πραγματοποιούν τη Μεγάλη Παρέλαση στην Κεντρική Οδό του Αρκαλοχωρίου στις 15:30 το μεσημέρι, χορεύοντας , τραγουδώντας και σατιρίζοντας διάφορα επίκαιρα και παραδοσιακά θέματα. Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα συνοδεύεται με τρελό γλέντι.

Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου: Ομάδες μασκαράδων θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο του Θραψανού την καθιερωμένη παρέλαση. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία, όπου από κοινού με όλους τους θεατές, θα τιμήσουν τα παραδοσιακά Κούλουμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ