Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Εκδήλωση για τη 96η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, διοργανώνει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή, στις 16 και 17 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη Δέηση στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (Διαλέττη 4, Θεσσαλονίκη), χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Σαχάκ Γιεμισιάν.

Την Κυριακή 17 Απριλίου στην κεντρική εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον συγγραφέα-ιστορικό Δρ Βλάση Αγτζίδη με θέμα: «Το Χριστιανικό Ολοκαύτωμα στη Νεοτουρκική Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Στις 13:30 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και τον εκπρόσωπο Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ