Εκδηλώσεις για παιδί-διάβασμα στη Θεσ/νίκη

Από αύριο και μέχρι τις 10 Απριλίου, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνουν δεκαήμερο εκδηλώσεων για το παιδί και το διάβασμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία γεννήθηκε ο δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (για να διαβάσετε το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ).

Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά

Πέραν αυτού, στο παραδοσιακό κτήριο του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, με συμμετοχή σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή του νομού, με συμμετοχή παιδικής χορωδίας και του καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Χατζή, με πολλά χάπενινγκ σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό ΚΟΠΕΡΤΙ (κλόουν, ξυλοπόδαρους κ.ά.) και με δώρα από εταιρείες στα παιδιά (βιβλία, σελιδοδείκτες, αφίσες, προσκλήσεις).

Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου αυτού, εκτός από την έκθεση παιδικού βιβλίου, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «Θεσσαλονίκη 2011» και έργα των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια ζωγραφικής των παιδικών βιβλιοθηκών. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από 30 Μαρτίου-8 Απριλίου 2011 (ώρες επίσκεψης 10:00-14:30 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Δωρεάν προσκλήσεις για θέατρο-σινεμά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το παιδί και το διάβασμα, από όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου, την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, αλλά και τα γραφεία του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα διατίθενται στα παιδιά δωρεάν προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν:

– Τη θεατρική παράσταση «Κου κου», το Σάββατο 2 Απριλίου στις 11:30 π.μ., στο Θέατρο Αθήναιον.
– Τη θεατρική παράσταση «Ισμήνη…η άλλη εκδοχή», την Κυριακή 3 Απριλίου στις 11:30 π.μ., στο Θέατρο Αθήναιον.
– Την προβολή παιδικής ταινίας, βασισμένη σε γνωστό παραμύθι, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 11:30 π.μ., στον κινηματογράφο Ολύμπιον.
– Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα «Φωλιές παραμυθιών», με αφηγήσεις παραμυθιών, ηχοϊστορίες, θεατροποιήσεις και εικονογραφήσεις μύθων, εικαστικές δράσεις και θεατρικά παιχνίδια στον παιδικό σταθμό ΚΟΠΕΡΤΙ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ