Διαλέξεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας, προσφέρει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

• Μεθαύριο (Πέμπτη) 7 Απριλίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από τον Ομότιμο Καθηγητή Αρχιτεκτονικού τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Νικονάνο, με θέμα: «Ξυλόγλυπτα τέμπλα του 16ου αιώνα από τη Δυτική Μακεδονία».

 

 

 

  • Σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου, στις 19.00, στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. (Κοινωνιολογία θρησκείας και ηθικής), κ. Νίκη Παπαγεωργίου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η παρατηρούμενη βία στη σημερινή νεολαία μας».

 

  • Σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου, στις 17:30 στον κύκλο της Διοίκησης και Οικονομίας, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ.Φώτης Σιώκης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Δομή Χρηματοοικονομικού Συστήματος και Χρηματοπιστωτικές Κρίσεις».

 

  • Σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου, στις 19:30 στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας – Ψυχολογίας – AIDS, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), η Διδάκτορας ψυχολογίας του ΑΠΘ, κ. Ελένη – Μαρία Κουϊμτζή, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Σχολική αποτυχία Ποιοι και γιατί».

 

  • Μεθαύριο (Πέμπτη) 7 Απριλίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ., Διευθύντρια Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντινή Σαμαρά-Κωνσταντίνου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Παράγοντες επικινδυνότητας των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα».

 

  • Μεθαύριο (Πέμπτη) 7Απριλίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), η Ομότιμη Καθηγήτρια Πολιτικής Δικονομίας του Α.Π.Θ., κ. Πελαγία Γέσιου-Φαλτσή, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Τραπεζικό απόρρητο και κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων πριν και μετά το Νόμο 2915/2001».
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση