Δ. Αθηναίων: Βραβείο «Βασίλης Μοσκόβης»

Την τελετή απονομής του Βραβείου «Βασίλη Μοσκόβη 2010» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 στις 18:30 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Οι συγγραφείς που θα βραβευτούν είναι οι Νίκος Νικολάου και Αντώνης Αγγελής για το έργο τους «Η Ρόδος του εικοστού αιώνα».

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Μοσκόβης υπήρξε μία πολυσχιδής προσωπικότητα, η οποία συνδύασε το πολύπλευρο ταλέντο του Λογοτέχνη, Ποιητή, Λαογράφου και Παιδαγωγού με την γνήσια αγάπη του για τα Δωδεκάνησα, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και ιδιαίτερα για τον τόπο καταγωγής του τη Σύμη. Με τη βοήθεια της αδελφής του Ειρήνης Μοσκόβη μετέτρεψε από πολύ νωρίς το τριώροφο σπίτι του σε λίκνο της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Δωδεκανήσων, το οποίο αποτελεί σήμερα ένα μουσειακό χώρο με πλούσια βιβλιοθήκη και εκθέματα εικαστικού, λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά δώρισε το 1990 στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να διαφυλαχτεί και να αποτελεί το επονομαζόμενο σήμερα «Δωδεκανησιακό Σπίτι», που βρίσκεται στα Σεπόλια.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601 E-mail: [email protected]


   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ