Αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Θεσσαλονίκη

Υπαίθρια γλέντια για την Καθαρά Δευτέρα στο Σέιχ Σου, την αλάνα της Τούμπας και το άλσος της Νέας Ελβετίας, προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς, από τις 10 το πρωί και μετά, θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν χαρταετό και να διασκεδάσουν με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και χαρταετούς που θα διανέμονται δωρεάν.

Παραδοσιακά κούλουμα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του Δήμου Καλαμαριάς. Οι δημότες και οι επισκέπτες θα γλεντήσουν με τραγούδι, χορό, σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνες, φασολάδα, χαλβά).

Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «στρώνει» ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, προσκαλώντας, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν τη μέρα και να διασκεδάσουν. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, στο Β’ ΚΑΠΗ Ευόσμου, στο πάρκο Αγαμέμνονος, και στο πάρκο Προσκόπων. Ο δήμος δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ