Αντίσταση… μετά μουσικής στην Κερατέα

Με τη συμμετοχή -μέχρι αυτήν την ώρα- πλέον των 230 ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή το non stop Φεστιβάλ Αντίστασης στην Κερατέα (το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ, την αφίσα με τα ονόματα των συμμετεχόντων εδώ, ενώ παλαιότερο σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρηθεί για το φεστιβάλ στο τέλος Μαρτίου, οι συμμετέχοντες με κοινή τους δήλωση, μεταξύ άλλων, είχαν επισημάνει:

«Βρισκόμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους είναι απόλυτα δίκαιος. Είναι δίκαιος γιατί:

»α) η κυβέρνηση έχει καταλύσει στην Κερατέα κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης, υπερασπίζοντας με μανία τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι τα συμφέροντα του λαού της Κερατέας, πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στις δικαστικές αποφάσεις,

»β) ο χώρος που η κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων εκατοντάδων μέτρων από αρχαιολογικό χώρο, και χαρακτηρισμένο ως ιστορικό λόγω των μεταλλείων του Λαυρίου, που φτάνουν υπογείως σε μικρή απόσταση από την περιοχή. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί μία ανεκτίμητης αξίας περιβαλλοντική ζώνη. Η συγκεκριμένη επιλογή από την κυβέρνηση αποτελεί περιβαλλοντικό και πολιτισμικό έγκλημα,

»γ) Γιατί όσοι από εμάς βρεθήκαμε εκεί κοντά στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας γνωρίσαμε ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, σπουδαίους, γενναιόδωρους, φιλόξενους, ευγενικούς αλλά και πεισματάρηδες που δεν το βάζουν κάτω. Γιατί ξέρουν ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος και γιατί ξέρουν ότι σε αυτή την υπόθεση διακυβεύεται όχι μόνο η αξιοπρέπεια τους, αλλά και το δικό τους μέλλον και των παιδιών τους.

»Γι’ αυτούς, αλλά και πολλούς άλλους λόγους, θεωρούμε ότι πρέπει με τον τρόπο μας να συμμετέχουμε ενεργά στο πλευρό αυτών των υπέροχων ανθρώπων και να τους βοηθήσουμε να δικαιωθούν».


 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ