Τζιτζικώστας: Η ΝΔ ηττήθηκε γιατί υποσχέθηκε αλλαγές που δεν ολοκλήρωσε

Ο κ. Τσίπρας είναι η προσωποποίηση του παλιού, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Χαλκίδα.

Παράλληλα, όμως, έκανε και κριτική στις επιλογές της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια: “Ηττηθήκαμε γιατί υποσχεθήκαμε αλλαγές που δεν τις ολοκληρώσαμε. Είπαμε τέλος στην αναξιοκρατία ενώ πάλι οι δημιουργικές δυνάμεις έμειναν απ’ έξω. Για την κοινωνία αυτό που μετράει είναι ότι τελικά δεν καταφέραμε να αλλάξουμε, παρά τις προσπάθειές μας.

Σταθήκαμε στην επιτυχία των αριθμών σαν να ήταν δικό μας στοίχημα και όχι αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών των πολιτών. Αποξενωθήκαμε από τον κόσμο μας. Χάσαμε μέσα σε λίγα χρόνια τα 2/3 των ψηφοφόρων μας. Η ΝΔ χάνει τη δύναμή της & αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, με τα ίδια παλιά υλικά, η ΝΔ θα γίνει μια ανάμνηση”.

Σχετικά με το πως οραματίζεται τη ΝΔ και τη νοοτροπία που επιθυμεί να επιβάλλει στο κόμμα εφόσον εκλεγεί τόνισε: “Η NΔ δεν κινδυνεύει από την μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο,ανοιχτό, συμμετοχικό αλλά από την συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε.

Πιστεύω βαθιά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Πιστεύω σε ένα σύστημα που δεν θα είναι αναδιανεμητικό αλλά θα παράγει και θα διανέμει δίκαια τον πλούτο. Αν η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, τότε η λύση είναι περισσότερη και πραγματική δημοκρατία.

Σας μιλώ για ένα κόμμα ανοιχτό. Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία. Σας μιλώ για ένα κόμμα με πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του. Σας μιλώ για ένα κόμμα συμμετοχικό.

Η σύγχρονη Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Όχι της επετηρίδας”, τόνισε.