την-κρίση-στο-δημόσιο-ανέλυσε-ο-προκ-92
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.10.2017 | 21:21

Την “κρίση στο Δημόσιο” ανέλυσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εργασίες του δεύτερου διήμερου διεθνούς συνεδρίου του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου, που διεξήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πραγματοποιήσε ομιλία εστίασε στην κρίση που διέρχεται ο Δημόσιος τομέας κάτω από το πέπλο της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.

«Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν την αίγλη που είχαν κατά το παρελθόν λόγω της βαθιάς κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε πως ο πολίτης «έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις δημόσιες υπηρεσίες και αποφεύγει να έρθει σε επαφή με αυτές, καθώς πιστεύει ότι δεν έχουν κάτι να του δώσουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στη δημόσια διοίκηση και τόνισε πως »πρέπει να επικρατούν οι αρχές της ισότητας και της συνέχειας, αλλά αναγκαία είναι και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα».

Παράλληλα, ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει τον κανόνα δικαίου και την έννομη τάξη. «Το Δημόσιο συμφέρον δημιουργεί βαθιά κρίση στην δημόσια διοίκηση και ειδικά με την αύξηση της εισπρακτικής ιδιότητας του κράτους, λόγω της οικονομικής κρίσης» πρόσθεσε και σημείωσε: «Στην δημόσια διοίκηση πρέπει να επικρατούν οι αρχές της ισότητας και της συνέχειας, αλλά αναγκαία είναι και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα και συνέχισε λέγοντας ότι η άνοδος της ακροδεξιάς τόσο στην Γερμανία όσο και στην Αυστρία συνίσταται στην διεθνή οικονομική κρίση».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του.

Το εν λόγω συνέδριο, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώθηκε από Μεσογειακό Εργαστήριο Δημοσίου Δικαίου, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και των Συμβουλίων Επικρατείας της Γαλλίας, Ιταλίας, Λιβάνου και Αιγύπτου, όπως και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.