Την άρση ασυλίας του Π. Καμμένου εισηγήθηκε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου εισηγείται στην Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνήλθε σε δεύτερη συνεδρίαση προκειμένου να λάβει απόφαση επί του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος εγκαλείται για τη δήλωση περί «λιντσαρίσματος» εις βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο αίτημα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εγκαλείτο από τον Πάνο Καμμένο για «συκοφαντική δυσφήμιση», απερρίφθη από την επιτροπή. Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση της Επιτροπής, είπε πως η αντιπαράθεση έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.

Η απόφαση επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη -που βασίζεται σε κατηγορία για οικονομική διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης- αναβλήθηκε. Ο κ. Σταθάηκς από την πλευρά του ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει και συνεπώς, η Επιτροπή αναμένει την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Αφήστε μια απάντηση