ΣΥΡΙΖΑ κατά Δήμου Θήβας για τα «Προσφυγικά»

Την παράνομη, όπως χαρακτηρίζει, κατεδάφιση σπιτιών , του Προσφυγικού Συνοικισμού, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν εκμισθωθεί από τους ιδιοκτήτες τους σε Πακιστανούς μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες πολιτικό άσυλο, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη κι Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, επισημαίνει ότι η κατεδάφιση αυτών των οικημάτων, πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Θήβας και συγκεκριμένα υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Ανδρέα Χατζησταμάτη, χωρίς καμία προειδοποίηση των ιδιοκτητών και χωρίς να τηρηθεί ταυτόχρονα, καμία νόμιμη διαδικασία αλλά μόνο με το επιχείρημα ότι, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, «το πιο ακραίο ίσως και ενδεικτικό της στάσης του Δήμου Θήβας, είναι ότι όλα τα προσωπικά είδη των Πακιστανών μεταναστών, από τα ρούχα τους μέχρι τις ηλεκτρικές συσκευές που υπήρχαν μέσα στα σπίτια, φορτώθηκαν σε φορτηγά και πετάχτηκαν στη χωματερή».

Ως εκ τούτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, περισσότεροι από 120 άνθρωποι στη Θήβα αυτή τη στιγμή είναι άστεγοι και καλεί την Πολιτεία να ελέγξει τη νομιμότητα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και αν σημειώθηκε επίσης παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων αναφορικά με την ανθρώπινη τιμή και αξιοπρέπεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ