πασοκ-την-τρίτη-η-συνάντηση-βενιζέλου-261102
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.04.2013 | 18:27

ΠΑΣΟΚ: Την Τρίτη η συνάντηση Βενιζέλου- τρόικας

Την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θέτει ως προτεραιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους στη συγκεκριμένη θέση ενέμεινε και κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε το σαββατοκύριακο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και ενημερωνόταν για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα., αλλά και στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να συναντηθεί με την τρόικα και αυτό θα  γίνει κατά πάσα πιθανότητα  την Τρίτη.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον ΑντώνηΜανιτάκη.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος εμμένει στην ταχύτερη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης «γιατί πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις».

«Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, επισημαίνει η Ιπποκράτους, μέσω όλων των επαφών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των τριών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της  συγχώνευσης Εθνικής/Eurobank, τη ρύθμιση των  φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων. Κορυφαίο βέβαια σημείο είναι η κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Τέλος, θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του κανόνα 1:1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Όπως είχε  τονίσει ο Ευ. Βενιζέλος στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΠΕ στις 14/3, «έχει μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν μας φοβίζουν οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ο Έλληνας πολίτης θέλει ριζικές αλλαγές και τομές στη δημόσια διοίκηση. Ενδιαφέρεται παρά πολυ να έχει μια δημόσια διοίκηση φιλοεπενδυτική, φιλοαναπτυξιακή που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για συντεχνιασμούς, για συντεχνιακού χαρακτήρα εγγυήσεις».