ΠΑΣΟΚ: Στο επίκεντρο τα σχολεία του Πειραιά

Επίσκεψη στο συγκρότημα των Δημοτικών Σχολείων 31ο , 9ο  και 11ο  στο 5Ο Διαμέρισμα πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι οι αλλαγές θα δημιουργήσουν δυσμενείς συνθήκες στην εκπαίδευση των παιδιών κι έθιξαν επιμέρους πλευρές στη λειτουργία των σχολείων, ζητώντας συγκεκριμένα, συστηματική συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι οι αλλαγές κι η δημιουργία δωδεκαθέσιων σχολείων είναι προς όφελος των μαθητών και των γονέων κι επεσήμανε ότι η ένταξή τους στο Νέο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου με νέα μαθήματα θα δώσουν στα παιδιά του δημοτικού σχολείου περισσότερες ουσιαστικές γνώσεις και εφόδια για τη ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι στις ενστάσεις που έθεσαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για την καθυστέρηση της απόδοσης χρημάτων από το Δήμο Πειραιά, ο κ. Καρύδης ζήτησε να εκταμιευτούν γρήγορα στα σχολεία τα χρηματικά ποσά που αναλογούν για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ