Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για τις επενδύσεις σε όλη τη χώρα

Πλήρη καταγραφή των επενδυτικών πρωτοβουλιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ζητά με επιστολή του προς τους εφτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλης της χώρας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε με τις συναντήσεις όλων των εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ περιφερειαρχών με υπουργούς της κυβέρνησης στην Ιπποκράτους.(για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ.)

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζητά την ολοκληρωμένη καταγραφή του σταδίου στο οποίο βρίσκονται οι παρακάτω επενδυτικές πρωτοβουλίες.

α) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό), που είναι σε προγράμματα χρηματοδότησης από τις Περιφέρειες όλης της χώρας ή κεντρικά από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

β) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό) ανεξάρτητα αν είναι ενταγμένες σε προγράμματα χρηματοδότησης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις υπηρεσίες των Υπουργείων, όπως:

1. Αδειοδότηση Περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

2. Αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου)

3.   Αδειοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού

4. Αδειοδότηση από τις Δασικές Υπηρεσίες των Περιφερειών  όλης της χώρας.

γ) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό), για τις οποίες έχουν δοθεί άδειες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε θέματα ενεργειακής αξιοποίησης και Πράσινης Ανάπτυξης.

δ) Καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες των Περιφερειών όλης της χώρας, με στόχο την ανάληψη δράσεων για την άμεση επίλυσή τους και την ενίσχυση της εξαγωγικής δυνατότητας των περιφερειών ευθύνης σας και της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καρχιμάκης ζητά παράλληλα από τους γενικούς γραμματείς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «προτάσεις για την επιτυχή διεκπεραίωση των πρωτοβουλιών αυτών, (χωρίς να παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες νομιμότητας) καθώς και για την αναλυτική αναφορά του χρηματοδοτικού ύψους των επενδυτικών πρωτοβουλιών.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ