Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ -Στις 3 συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του, της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ χωρίς, όμως, ακόμα να είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμά της.

Η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ κράτησε περίπου μία ώρα και ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική θέση περί χρήσης του ονόματος, έναντι όλων και συνταγματικές αλλαγές.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ, ενώ στις 3 θα δώσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη συνάντησή του του με τον κ. Ζάεφ.

Τσίπρας: Έχουμε κάνει βήματα, τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα

Μετά τη χθεσινή τους συνάντηση στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δύο πρωθυπουργοί εμφανίζονται αισιόδοξοι για το σημερινό τους τετ-α-τετ.

«Οι προσδοκίες μου είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ με τη σειρά του ο Ζόραν Ζάεφ
ευχήθηκε οι συνομιλίες «να είναι επιτυχημένες».

Τις προσδοκίες του τετ-α-τετ είχε φροντίσει να ενισχύσει ο ίδιος Ζόραν Ζάεφ, όταν είχε σχολιάσει σε δημοσιογράφους ότι σε περίπτωση που ενημερωθούν για συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα τότε οι διαπραγματεύσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Βασικό εμπόδιο της συμφωνίας αποτελούσε το «erga omnes. Από τη στιγμή που τα Σκόπια φαίνεται να το αποδέχονται, έστω και υπό όρους, οι πιθανότητες λύσης έχουν αυξηθεί πολύ.

Από την πλευρά της, η Αθήνα δεν έχει αντίρρηση στην προθεσμία που ζήτησε η κυβέρνηση Ζάεφ, αλλά προσπαθεί να κατοχυρώσει κατά τρόπο αναμφισβήτητο πως η ΠΓΔΜ θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ: Βρίσκεται κοντά η λύση;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΖΑΕΦ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ