ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΣΥΝ: Το Ελληνικό δε θα θυσιαστεί για το χρέος

Την αλληλεγγύη τους στις ενέργειες και δράσεις των τοπικών κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης και των επιστημονικών φορέων που θα έχουν στόχο τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, εκφράζουν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» κι ο «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ».

Στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων των δύο κομμάτων, επισημάνθηκε ότι η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους της χώρας δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με σχέδια εκποίησης του συνόλου ή μέρους ενός χώρου τέτοιας σημασίας για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Παράλληλα συμφώνησαν ότι βάση όλων των συζητήσεων για το μέλλον του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να είναι η μελέτη που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η σχετική μελέτη τεκμηριώνει την σημασία της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Κοινωφελών Χρήσεων όχι μόνο για τους όμορους δήμους αλλά για όλους τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη αυτή η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου:

  • συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων σε μια πόλη στην οποία λείπουν τουλάχιστον 50.000 στρ για τις χρήσεις αυτές,
  • βελτιώνει αισθητά τις κλιματικές συνθήκες της πόλης (ατμοσφαιρική ρύπανση, θερμικές νησίδες),
  • εξασφαλίζει τη δημιουργία ήπιας ανάπτυξης και λογικού αριθμού θέσεων εργασίας για την ευρύτερη περιοχή,
  • διατηρεί τον κοινωφελή χαρακτήρα του χώρου,
  • είναι οικονομικά εφικτή και η αυτοσυντήρησή του βιώσιμη.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ