Κόντρα Σαμαρά – Ραγκούση για τον «Καλλικράτη»

O «Καλλικράτης» βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Αφορμή οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη με τις οποίες κάλεσε τον πρωθυπουργό «αντί να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια -όπως καινούργιο εκλογικό νόμο από το υπουργείο Εσωτερικών- να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν «Καλλικράτη», που σήμερα κάνει τους περιφερειάρχες -και είναι 13 σε όλη την Ελλάδα- να μην έχουν ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχουν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχαν οι παλαιοί νομάρχες».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς μίλησε για απελπισία δημάρχων και περιφερειαρχών ακόμη και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης».

ΥΠΕΣ: Ας μην ανησυχεί ο κ. Σαμαράς

Στην απάντησή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αφού «απέκτησε τον τίτλο του πρώτου αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμπαραστάθηκε στην πρωτοφανή από τη μεταπολίτευση και μετά κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, τώρα περιοδεύει τώρα ανά την Ελλάδα επιχειρώντας μέσα στον ασυγκράτητο λαϊκισμό του να εμφανιστεί ότι διεκδικεί πόρους για την αυτοδιοίκηση. Ενημερώνουμε τον κ. Σαμαρά, επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα παρολίγο στη χρεοκοπία, να μην ανησυχεί. Οι πόροι που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών θα δοθούν, μαζί με το ταυτόχρονο νοικοκύρεμά τους, το οποίο ήδη αποδίδει μεγάλες εξοικονομήσεις χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αφήστε μια απάντηση