Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για τα επεισόδια στους Αγ. Αναργύρους

Σε σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα μπροστά στο Α΄ ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων με αφορμή την παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου σε κομματική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων από τους εμπλεκομένους μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Τσελέκας.

Τόσο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης όσο και το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλουν ότι τα επεισόδια δημιούργησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχό στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Παναγιώτη Τερζόγλου. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Τερζόγλου με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr τονίζει ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν οργάνωσε καμία αντισυγκέντρωση και καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων του επιτέθηκε και τον έβρισε χυδαία (για σχετική συνέντευξη κάντε κλικ εδώ).

ΠΑΣΟΚ: Νοοτροπία τραμπούκων

«Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες»», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και συνεχίζει: «Τώρα οι μάσκες έπεσαν και οι δήθεν «γνωστοί – άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Πρόκειται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχό στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου».

Κατηγορεί δε τον Α. Τσίπρα και το Συνασπισμό ως συνυπεύθυνους «σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος. Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝ: Ξεπέρασαν κάθε όριο τα ψεύδη τους

Για ασύστολα ψεύδη που στο παρόν επικοινωνιακό σενάριο ξεπέρασαν κάθε όριο, κάνει λόγο στην απάντησή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει», αναφέρει  στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.  

«Για άλλη μια φορά – ελπίζουμε τελευταία – τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είναι υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, μαχητικών αγώνων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης. Για την πολιτική μας δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ