ΚΚΕ: «Βαρύτατες ευθύνες» στις τοπικές αρχές και στην κυβέρνηση για την Μανωλάδα

«Βαρύτατες ευθύνες» στις τοπικες αρχές της περιοχής της Μανωλάδας Ηλείας και στην κυβέρνηση για το «σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών», επιρρίπτει το ΚΚΕ μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Μανωλάδα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, «από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση», επισημαίνοντας, επιπλέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ