Κοινωνικό μέρισμα: Έφερε κόντρα Μαξίμου, ΝΔ για την ημερομηνία των εκλογών

Με τη διεξαγωγή εκλογών, συνέδεσε την παροχή του κοινωνικού μερίσματος η ΝΔ. «Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει, σημείωναν πηγές της Πειραιώς, προβλέποντας ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος και ότι όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες παροχές πριν από το τέλος της θητείας τους δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου, με τις κυβερνητικές πηγές να αποκλείουν το ενδεχόμενο εκλογών το 2018, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση και του χρόνου καθώς μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα».

Ωστόσο από τη ΝΔ, επιμένουν και υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση κινείται καθαρά ψηφοθηρικά» και υποστηρίζουν: «Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με πολιτική επιδομάτων, θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια και όχι να τον κρατάμε δέσμιο των επιδομάτων. Εφαρμόσαμε πρώτοι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, συμφωνούμε επί της αρχής με τη διανομή του μερίσματος αλλά βλέπουμε σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης έντονη ανησυχία και ξεκάθαρο πανικό».

Ταυτόχρονα, η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση για τον τρόπο με το οποίο επετεύχθη το υπερπλεόνασμα. «Η Κυβέρνηση παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα είναι το αποτέλεσμα της ανελέητης φοροεπιδρομής που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει στη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες», υπογραμμίζουν από την οδό Πειραιώς.