κεντροαριστερά-οι-θέσεις-των-υποψηφί-1709
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.10.2017 | 09:44

Κεντροαριστερά: Οι θέσεις των υποψηφίων για το ζήτημα των μελλοντικών συμμαχιών

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τον ηγέτη του νέου κεντροαριστερού φορέα αναδεικνύεται το ζήτημα των εκλογικών συμμαχιών εν μέσω αντικρουόμενων θέσεων που προκαλούν ανησυχίες για την ενότητα και το μέλλον του νέου φορέα. Οι αντιπαραθέσεις γίνονται στο φόντο νέα δημοσκόπησης που είδε το «φως» της δημοσιότητας και αποτυπώνει νέα στοιχεία για τη μάχη της κάλπης. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε προεκλογικές ομιλίες της στο Περιστέρι και την Καλλιθέα επέμεινε στην πολιτική της τήρησης ίσως αποστάσεων από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να οδηγηθεί η παράταξη «από το ένα άκρο της συντήρησης στο άλλο» ωστόσο όμως απέφυγε να αποκλείσει ρητά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

Αντίστοιχα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία, Γιώργος Καμίνης, σημείωσε ότι «ο νέος φορέας δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, γιατί φιλοδοξεί να είναι το αύριο και όχι το χθες» ωστόσο όμως απέφυγε και εκείνος με την σειρά του να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Αντίθετα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικών κυβερνητικών συνεργασιών, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τη στάση «όχι σε όλα».

Ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικών κυβερνητικών συνεργασιών εμφανίστηκε και ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και υποψήφιος για τον νέο φορέα, Νίκος Ανδρουλάκης θέτοντας ως προϋπόθεση «την ουσιαστική προγραμματική συμφωνία διακυβέρνησης που θα τηρηθεί από όλα τα μέρη».

Σε αντίθετο μήκος κύματος, ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένει ότι ο νέος φορέας θα πρέπει αν μη συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη.