Εξεταστική Υγεία -Διευθύντρια ΚΕΕΛΠΝΟ: Προσλήφθηκε εκτός ΑΣΕΠ, παραδέχθηκε οικογενειοκρατία

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες της διευθύντριας του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου.

Η ίδια προχώρησε στην παραδοχή ότι ήταν επί χρόνια στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ. Kατήγγειλε αρχικά στην Εξεταστική ότι της άσκησε πιέσεις συνεργάτης του Παύλου Πολάκη αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας ότι τελικά της ζητήθηκε έγγραφη γνωμοδότηση.

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου παραδέχτηκε, έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών-μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο ότι την περίοδο 2004 – 2009 εργαζόταν αρχικά στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ανέφερε ότι προσελήφθη – χωρίς διαγωνισμό – ως επιστημονική συνεργάτης στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009 δηλαδή προ της αλλαγής διακυβέρνησης της χώρας. Η κυρία Θεοφιλάτου παραδέχθηκε επίσης ότι η αδερφή της Κωνσταντίνα εργαζόταν στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ο σύζυγός της μετείχε σε επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ και οτι ο γαμπρός της είχε αναλάβει συμβάσεις κέτερινγκ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θεοφιλάτου κατήγγειλε αρχικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ότι άσκησε πιέσεις μέσω μετακλητού υπαλλήλου για να δηλώσει ότι οι 23 προσληφθέντες της περιόδου Γεωργιάδη πληρώνονταν από το Δημόσιο. Τελικά, όμως, μετρίασε την άποψή της και υποστήριξε ότι της ζητήθηκε εγγράφως να αποφανθεί «εάν οι 23 ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ» και υποστήριξε ότι η «πίεση» προς το πρόσωπό της εξέλαβε τη μορφή «διαβούλευσης».

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Documento και επέμεινε ότι κάποιοι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν συγγενείς της.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, παρενέβη λέγοντας ότι έχουμε απόπειρα τέλεσης ποινικού αδικήματος.

Η κυρία Θεοφιλάτου τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα καθώς δεν τηρούνται νόμιμες διαδικασίες και κατήγγειλε συνεχείς επιθέσεις με χαρακτηρισμούς ενώπιον τρίτων και έκανε λόγια για καθημερινό, προσωπικό και επαγγελματικό μπούλινγκ.