Ανατροπές στον κυβερνητικό σχεδιασμό φέρνει το ξέσπασμα τρομοκρατίας

Νέα δεδομένα φέρνει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Το πρώτο που φαίνεται να προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου έχει να κάνει με το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Η έξαρση της φονταμενταλιστικήα ισλαμικής βίας δημιουργεί εύλογες απορίες για τον αν η εθελοντική διαδικασία μέτεγκαταστάσεων θα υλοποιηθεί απο τα κράτη μέλη της ΕΕ. Στο ενδεχόμενο ακύρωσης του σχεδίου αυτού η Αθήνα αντιμετωπίζει το φάσμα απόλυτης εξάρτησης απο τις διαθέσεις της Τουρκίας και τον κίνδυνο εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων μαι μεταναστών στην επικράτεια.

Μπορεί απο τη Δευτερα η Τουρκία να φρέναρε τις ροές σε διψήφιο νούμερο ( την 21/3) αλλά παντα παραμένει απρόβλεπτος παράγων. Προφανές ειναι συνεπώς οτι η συμφωνία εφόσον συνδεθεί με θέματα ασφαλείας, κατι που πολλοί ζητούν, θα ακυρωθεί από τα πραγματα.

Σε δεύτερο πλάνο η αλλαγές που φέρνει στην ΕΕ η τρομοκρατική ανησυχία φέρνει πιο κοντά την αναγκη ευτυχούς κατάληξης της διαδικασίας αξιολόγησης. Είναι ορατός διαφορετικά ο κίνδυνος γεωστρατηγικής, οικονομικής απομόνωσης της χώρας που λόγω και κλειστών συνόρων αντιμετωπίζει την αφόρητη πίεση της Άγκυρας μεςω των ροών προσφύγων.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση